mad hat(ter)

Minusta Johnny Depp ei ole ihQ. Lahjakas ja monitaitoinen näyttelijä kyllä, mutta polvet ei notkahda. Jotkut roolihahmoistaan toki ovat – hmm – hellyttäviä, toiset taas ei. En välittänyt Deppistä edes Cry Babyn aikoihin, Gilbert Grape ei sytyttänyt ja Sweeney Toddista sain melkein painajaisia hetkeksi aikaa. Jack Sparrow taas on sitä hellyttävää sarjaa kaikkine omituisuuksineen, Willy Wonka muuten vaan eksentrinen. Mutta ei, Johnny Depp ei saa mun puntteja tutisemaan.

Vaan ei mun pitänyt Deppistä… Hatuista piti, hassuista hatuntekijöistä (siitä se Deppkin mieleen tuli…). Mulla on hattu. Se on yhdistelmä Muumien Taikurinhattua ja H.C. Andersenin Punaisia kenkiä. Taikurinhatun tapaan se muuttaa käyttäjänsä ties miksi, on tarpeeksi iso ryömittäväksi sisään ja jos ei ole mustalla pantterilla ratsastava Taikuri, ei hallitse sen voimia. Punaiset kengät tulevat siinä kohtaa kuvioon, kun se hattu on pudonnut päähän. Se ei lähde pois. Tanssittaa vaan pillinsä mukaan, kuten punaiset kengät sadun tyttöä. Puunhakkaajan täytyi hakata tytöltä jalat poikki, jotta tämä pääsi kengistä eroon ja kengät jatkoivat vain tanssiaan vieden jalantyngät mukanaan. Koska hattua pidetään päässä, minulta täytyisi ilmeisesti sitten hakata pää poikki.

Tätä on niin vaikea käsittää, jos ei ole koskaan tuollaista hattua päähänsä sovittanut. Eikä sitä oikein edes pysty selittämään, mitä silloin tapahtuu, kun se hattu päähän tulee – ja se nimenomaan tulee, minä en sitä itse etsi, hae, sovita, mitään. En minä sitä halua! Se hattu muuttaa mut kylmäksi ja tunteettomaksi, turraksi, voin pahoin ja sanon pahasti, käsitän väärin, tunnen väärin – enkä saa sitä pois, koska se on kuin punaiset kengät. Olen yrittänyt sitä väistellä kaikin tavoin, joskus onnistuen, usein epäonnistuen. Mutta pahinta on, että hattua ei voi ymmärtää, jos sitä ei ole kokenut. Kaikki selittäminen on turhaa, mitään kaavoja ei voi antaa, ei mitään ohjetta "toimi näin, niin hattu poistuu". Semmoista ei ole.

Ehkä se pään poikki hakkaaminen auttaisi sittenkin. Tuntuu vain turhan radikaalilta ratkaisulta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s