poistetut kohtaukset

Jokin aika sitten Y kertoi eksälleen, sille viimeisimmälle josta erosi jo ennen kuin minä kipuilin itseni irti PKsta, että on ”löytänyt jonkun”. Ei siis edes, että on mennyt kihloihin tai että on jo jonkin aikaa seurustellut tai että lähes asuu yhdessä jonkun kanssa, vain että on löytänyt jonkun. Eksä oli tätä itse aikoinaan toivonut, että Y kertoisi, ”jos” löytää jonkun toisen. No, mitä tekee eksä tämän kuullessaan? Alkaa nieleskellä itkua. 😯 Uutisesta toivuttuaan eksä ei ollut sanonut asiasta enää mitään, eikä Y tietenkään oikein voinut siinä tilanteessa mitään reaktiosta kysyä.

Mä en ole oikein päässyt ihmetyksestäni vieläkään yli. Käsittääkseni Y ei ole ollut eksän kanssa mitenkään säännöllisesti yhteyksissä, kummankaan aloitteesta, ja nähneetkin ovat vissiin vain pari kertaa vuosia sitten tapahtuneen eron jälkeen. Toki eksällä oli kuuleman mukaan muitakin isoja asioita mielessä sillä hetkellä, mutta niistä keskusteleminen ei ollut itkettänyt tipan vertaa. Tätä taustaa vasten eksän reaktio tuntuu minusta kummalliselta. Liekö eksä ajatellut, että kun Y ei ole vuosien saatossa puhunut kenestäkään niin Y on edelleen vapaa, ja toivonut suhteen uudelleenlämmittelyä jossain vaiheessa. Kyllä minä ymmärrän, että vanha suola janottaisi: Y on fyysisesti hyvässä kunnossa, komistunut vain, ja nekin ulkonäölliset seikat, joista eksä silloin aikoinaan nyksänä ollessaan marmatti, ovat toisella tavoin nyt – lisäksi Y tuntuu voivan nyt henkisesti hyvin, mikä heijastuu varmasti myös ulkoiseen olemukseen. Että sinällään ymmärrän, että harmittaa, mutta että useamman vuoden jälkeen vielä ihan itkettäisi. Missä ihmemaailmassa se ihminen oikein elää, jos on luullut, että joku Yn kaltainen olisi vuosikaudet yksin…? Tai että Y ylipäätään haluaisi mitään uudelleenlämmittelyjä juuri hänen kanssaan tai että Y olisi kaikki nämä vuodet vain odottanut että eksällä vihdoin olisi aikaa – sille kuitenkin on syynsä, miksi eksä on eksä… Vai kolahtiko vihdoin tajuntaan, mitä on menettänyt, kun ei ole aikoinaan osannut arvostaa Ytä ja heitti parisuhteen romukoppaan muiden ”tärkeämpien” asioiden tieltä?

Vilpittömästi tahtoisin tietää, mitä eksän päässä liikkui, itselle kun ei tulisi kyllä itku, jos joku omista eksistäni kertoisi löytäneensä uuden onnen. Varsinkaan enää monen vuoden jälkeen erosta. Mitä se edes minulle enää siinä vaiheessa kuuluisi?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s