tulokset ja johtopäätökset

Uskallan julkaista testin lopputuleman jo näin vähän ennakkoon ennen testin virallista päättymistä, koska tulos alkaa olla jo selvillä. Tuloksista voitaneen mainita seuraavaa.

Testi meni ennakko-odotuksista huolimatta varsin hyvin, ulvontaa ja epätoivoa ei juurikaan esiintynyt koko testausaikana. Testin ensimmäisenä päivänä testihenkilö oli ikävissään ja lähetti viestejä kiintiön mukaan, mutta testin toisena ja kolmantena päivänä testihenkilö oli kaipauksestaan huolimatta rentoutunut ja sisäisesti rauhallinen, koska sai viestejä testin toiselta osapuolelta. Testausajankohtana havaittiin, että testihenkilön tarve lähettää testin toiselle osapuolelle viestejä väheni suorassa suhteessa siihen, paljonko (määrällisesti) hän sai postia testin toiselta osapuolelta. Kolmannen päivän illasta eteenpäin viestejä ei kuitenkaan testihenkilölle enää tullut, ja testin neljäntenä eli viimeisenä päivänä levottomuutta herättävät ajatukset alkoivat vallata testihenkilön mieltä. Voitaneen siis todeta, että ko. ajatukset ovat korrelaatiossa testin toiselta osapuolelta saatujen viestien säännöllisyyteen. Tähän korrelaatioon eivät testin perusteella vaikuta testihenkilön tiedossa olevat tosiasiat (esim. viestimen akun kuluminen tai viestintäyhteyksien vaikea saatavuus), vaan testihenkilö käsittelee asiaa täysin irrationaalisesti.

Johtopäätöksenä todettakoon, että säännölliset viestit vähentävät sekä ulvontaa että levottomuutta herättäviä ajatuksia oleellisesti. Viestien määrän kasvaminen saattaa aiheuttaa testihenkilössä saturaatiota, jolloin hän saattaa olla tuntematta suurta tarvetta viestiä oma-aloitteisesti. Tosin testihenkilön havaittiin olevan äärimmäisen hyvillään myös viestien määrässä tapahtuneista kasvupiikeistä, eikä testihenkilö testin missään vaiheessa tuntenut tarvetta lakata kokonaan viestimästä testin toiselle osapuolelle.

Aiheeseen liittyvät artikkelit muualla julkaisussa löytyvät täältä ja täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s